zelf plantenpot maken

Hoe maak je zelf plantenpotten van gerecyclede materialen?

Als je van planten houdt, is het leuk om daar zelfgemaakte plantenpotten voor te gebruiken. Niet alleen is het duurzaam om materialen te recyclen, het geeft je ook de mogelijkheid om creatief te worden en unieke plantenpotten te maken die passen bij jouw interieur. In deze blog geef ik je tips en tricks om zelf plantenpotten te maken van gerecyclede materialen.

  1. Gebruik oude blikken of potten

Oude blikken en potten zijn perfecte materialen om te gebruiken voor plantenpotten. Je kunt ze vinden in verschillende maten en vormen, en met een beetje verf of stof kan je ze personaliseren en aanpassen aan jouw stijl.

  1. Maak gebruik van oude meubels

Heb je nog een oude kast, tafel of stoel staan die je niet meer gebruikt? Gebruik deze als plantenbak! Met een beetje creativiteit kan je deze meubels omtoveren tot een stijlvolle en unieke plantenbak.

  1. Maak zelf een plantenbak van hout

Als je handig bent met gereedschap, kan je ook zelf een plantenbak maken van hout. Zo kan je de grootte en vorm zelf bepalen en het helemaal aanpassen aan jouw wensen. Het is wel belangrijk om te zorgen voor een goede afwatering, bijvoorbeeld door gaatjes in de bodem te boren.

zelf plantenpot maken
  1. Gebruik oude kranten of tijdschriften

Een andere leuke manier om plantenpotten te maken van gerecyclede materialen, is door oude kranten of tijdschriften te gebruiken. Door de kranten op te rollen en aan elkaar te plakken, kan je een stevige basis maken voor de plantenbak. Je kunt ze vervolgens beplakken met mod podge om het geheel waterdicht te maken.

Tricks

  1. Zorg voor goede afwatering

Het is belangrijk om te zorgen voor een goede afwatering in de plantenpotten, zodat de planten niet verdrinken. Maak daarom gaatjes in de bodem van de plantenbak, zodat het overtollige water weg kan stromen.

  1. Kies de juiste planten

Niet alle planten zijn geschikt voor alle soorten potten. Kies daarom planten die passen bij de grootte en vorm van de plantenbak, en die goed gedijen in de gebruikte materialen. Zo voorkom je dat de planten niet goed groeien of zelfs afsterven.

  1. Bescherm de plantenbakken tegen weersinvloeden

Als je de plantenbakken buiten wilt gebruiken, zorg er dan voor dat ze goed beschermd zijn tegen weersinvloeden. Behandel ze bijvoorbeeld met een waterdichte lak, zodat ze niet verrotten of uiteenvallen.

Conclusie

Met deze tips en tricks kan je zelf gemakkelijk plantenpotten maken van gerecyclede materialen. Het is niet alleen duurzaam, maar ook leuk om creatief bezig te zijn en unieke plantenbakken te maken. Ga dus aan de slag en creƫer jouw eigen groene oase!

Leuke blog? Check ook waarom je een slimme thermosstaat moet hebben en hoe je een houten vloer onderhoud!

One thought on “Hoe maak je zelf plantenpotten van gerecyclede materialen?

Comments are closed.