kruidenpotjes maken

DIY : Je eigen kruidenpotjes maken

Een kruidenrekje is niet alleen handig voor het organiseren van je kruidenpotjes, maar het kan ook een leuke toevoeging zijn aan de keukeninrichting. In deze DIY-blog leer je hoe je zelf een eenvoudig en stijlvol kruidenrekje kunt maken voor in de keuken. Je hebt er niet veel materialen voor nodig en het is een leuke manier om je creativiteit te uiten.

Benodigdheden

  • Een stuk hout (afhankelijk van de grootte van je kruidenpotjes)
  • Schuurpapier
  • Liniaal
  • Potlood
  • Houtzaag
  • Boormachine
  • Schroeven
  • Haken of klemmen (optioneel)
  • Verf (optioneel)

Stap 1: Kies het formaat van je kruidenrekje

Het eerste wat je moet doen, is beslissen hoe groot je kruidenrekje moet zijn. Meet hiervoor de breedte en hoogte van je kruidenpotjes en bepaal hoeveel rijen en kolommen je wilt hebben. Houd er rekening mee dat je ook ruimte moet hebben tussen de potjes om ze gemakkelijk te kunnen pakken.

Stap 2: Zaag het hout

Zaag het stuk hout op de juiste grootte met behulp van een houtzaag. Schuur vervolgens de randen van het hout glad met schuurpapier.

kruidenpotjes maken

Stap 3: Maak de gaten voor de kruidenpotjes

Meet met een liniaal en potlood de afstanden af waar je de gaten voor de kruidenpotjes wilt maken. Zorg ervoor dat de afstanden gelijk zijn en dat de potjes erin passen. Boor vervolgens met de boormachine de gaten in het hout.

Stap 4: Bevestig het hout aan de muur

Als je het kruidenrekje aan de muur wilt bevestigen, boor dan twee gaten aan de achterkant van het hout en bevestig deze met schroeven aan de muur. Als je het rekje liever op het aanrechtblad plaatst, laat dan de achterkant open zodat je er makkelijk bij kunt.

Stap 5: Optioneel: decoreren

Als je wilt, kun je het kruidenrekje nog een persoonlijk tintje geven door het te verven of te versieren met haken of klemmen waar je kruidenplantjes aan kunt hangen.

Conclusie

Met deze simpele stappen heb je nu je eigen kruidenrekje gemaakt. Het is niet alleen handig, maar ook nog eens een leuke en creatieve manier om je keuken te decoreren. Het beste van alles is dat je zelf kunt beslissen hoe groot en hoeveel gaten het rekje moet hebben, zodat het precies past bij jouw behoeften en wensen.

Leuke blog? Check ook hoe je een 2e beeldscherm aansluit of hoe je de perfecte corner maakt!

One thought on “DIY : Je eigen kruidenpotjes maken

Comments are closed.